Jump to content
  • psycholog-online-skype-16.jpg.jpg

Depresja

mati98

Recommended Posts

Witam

Od mniej więcej półtora roku borykam się z problemem, który powoli zaczyna rujnować mi życie. Ciągłe obniżenia nastroju, poczucie lęku, bóle żołądka i mdłości z rana. Nie są on ciągłe, występują co jakiś czas tak jakby cyklicznie. Mam wrażenie że już nic nie sprawia mi przyjemności coraz bardziej wycofuje się z relacji społecznych tak jakbym zamykał się w sobie. Stres pojawia się gdy muszę załatwić jakąś sprawę lub wyjść do ludzi. W tym roku skończyłem szkołę, miałem podjąć pierwszą pracę za granicą. Niestety w ostatniej chwili zrezygnowałem stres i lęk przed nowym miejscem i nowymi ludźmi był bardzo paraliżujący. Parę dni przed planowanym wyjazdem przestałem jeść, nie mogłem spać a jak już udało mi zasnąć to budziłem się z poczuciem lęku po 2/3 godzinach i nie mogłem zasnąć do tego doszły wymioty i silne odruchy wymiotne. Boje się, że jeżeli tak dalej pójdzie to stanę w miejscu i nigdy nie ruszę do przodu, nie dam rady poukładać sobie życia.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Ważna informacja

Chcąc, by psycholog ustosunkował się do pytania zadanego na forum, należy na wstępie podać swój wiek oraz swoją płeć i spełnić warunki podane w instrukcji darmowej porady. Psycholodzy udzielają odpowiedzi w miarę możliwości czasowych. W razie doświadczania nasilonych myśli samobójczych należy skontaktować się z numerem 112 by uzyskać ratunek. Doświadczając złego samopoczucia lub innych problemów można rozważyć też kontakt z telefonami zaufania i pomocowymi - niektóre numery podane są tutaj.

• ksiazka.jpg

• PODCASTY-OCALSIEBIEpl.jpg

• Create New...

Important Information

Używając strony akceptuje się Terms of Use, zwłaszcza wykorzystanie plików cookies.