Jump to content

Recommended Posts

Posted

Proszę Was o pomoc w postaci komentarzy gdzie jest moja wina ?

Postaram się opisać swoją historię najkrócej jak się da.

Miałam w swoim życiu dwa stałe związki w tym jeden, z którego mam dziecko, niestety nie udało się związałam się z człowiekiem wypisz wymaluj mój ojciec, przemoc psychiczna, przemoc fizyczna : popychanie, bicie na zasadzie : oj nie chciałem akurat w Ciebie trafić.

Byłam sama ponad 2 lata w końcu pojawił się On, długo się wzbraniałam przed tym uczuciem, bałam się, było mi już dobrze zaczynałam akceptować swoją samotność , nie smuciła mnie ona.

Serce było silniejsze, w czerwcu minąłby rok .. jakbyśmy byli razem.

od samego początku byłam zasypywana pytaniami z iloma spałam? pierwszy raz miałam takie pytania nie rozumiałam ich sensu na tak początkowym etapie ( tym bardziej, że byłam od niego młodsza o 14 lat i słyszałam od niego, że korzystał z uciech do woli ) rozwodnik, potem nieudany konkubinat, z którego jest dziecko, były strażnik więzienny z 15-letnim stażem) skłamałam, nie powiedziałam prawdy, czułam się przy nim raz za mało doświadczona, dwa nie czułam potrzeby, aby o tym mówić.

wszystko układało się jak w bajce, wczasy,nieodstępowanie siebie na krok, wszystkie weekendy razem, dnie po pracy też, a temat pojawiał się co chwilę wiem, że mnie kłamiesz powiedz z iloma spałaś ? co robiłaś ze swoim byłym ? kiedy unikałam odpowiedzi, albo odp, , że już przecież mówiliśmy o tym wpadał w furię, odchodził,

to ja zawsze prosiłam, aby wrócił,sytuacje się nasilały w końcu zauważyłam, że zniknęły moje dwa stare telefony zabrał je i prześwietlił całą moją historię życie do 3 lat wstecz.

zobaczył zdjęcia np. w staniku czy w stroju kąpielowym od razu twierdził, że wysyłałam je komuś, mimo, że nu odpowiadałam i potem powiedziałam mu wszystko co chciał - nie kłamała, to za każdym razem słyszałam, że kłamię, że na pewno byłam .... bo jestem ładna i mądra i nie wierzy ,że mogłam spać z taką małą ilością facetów, potem trochę przycichło wracały te pytania po seksie i pojawiały się znienacka najczęściej kiedy spędzaliśmy świetnie czas

zaczęło dochodzić do tego, że w wyniku tych fobii wpadał w taki stan, że zaczął szarpać, bić, kopać, dusić

nadal z nim byłam, nadal to ja prosiłam, żeby nie kończył tego związku

w międzyczasie straciłam wszystkich znajomych każdego faceta,który napisał traktował jako podrywacza, twierdził,. że wysyłają "zaczepki, zgodziłam się na kontrolę telefonu,gdzie jego był na odcisk palca, koleżanki też były niedobre bo twierdził, że mnie wykorzystują, moja matka zresztą to samo..podobnie było z moim synem zawsze miał jakieś "ale" ( potem juz mieszkaliśmy u mnie prawie pól roku) natomiast jego syn był traktowany przez niego inaczej - tak naprawdę miał przyzwolenie na wszystko gdyby nie moje interwencje

oczywiście ma piękne strony: wbrew wszystkiemu co piszę dawał mi tyle bezpieczeństwa, którego nie miałam jako dziecko ani potem , był dowcipny, zaradny, pomocny, pracowity, pedantyczny co bardzo lubię, nietuzinkowy, robił niespodzianki, czułam codziennie jak bardzo mnie kocha,

dawałam mu siebie ponad 100% nie miałam pojęcia, że jestem zdolna tak kochać,przed nikim się tak nie otworzyłam jak przed nim, nikomu nie pozwalałam na takie wkraczanie w moją prywatę, we wszystko, bo wszystko robiliśmy razem.

zapomniałam dodać, że z mojej strony była zazdrość o jego byłą -matkę jego dziecka, kobieta gości codziennie w jego życiu, radzi się go _ mimo, że rozstali się jako wrogowie, ona twierdziła, że on ją bił a on, że ona jest alkoholiczką,

bardzo często ona "wygrywała" ze mną dużo czasu mi zajęło uświadomienie mu , że Go wykorzystuje nie dla dziecka, a dla własnych celów, ilekroć pytałam o nią reagował złością , że już mi mówił itd. i że ja od razu zarzucam a nie pytam

i nadszedł ten dzień było już cudnie, od ostatniego szarpania, popychania minął miesiąc , byłam szczęśliwa jak nigdy w życiu, wieczór zakończył się super seksem po nim pytania czy już tak z kimś robiłam, jak tak to z kim ? a czy na pewno ? itd.?

w końcu nie dałam rady odbiłam pałeczkę uderzając w jej temat stwierdził, że jestem nadal oszustką i tak zakończył się dzień, kolejny był zwieńczeniem wszystkiego: od rana już widziałam na jego twarzy foch, pytałam co Ci jest ? powiedz itd ? aż w końcu powiedział, że on mi nie wierzy, że skoro z nim figluje tak i tak to na pewno i z innymi tak było.

wieczorem mimo wszystko poszliśmy na imprezę ( w jego etnicznym gronie) nie wytrzymałam :( przez te wszystkie miesiące wbijania mi do głowy, że byłam... jestem....  wybuchłam : normą na takich spotkaniach było, że kobiety siadały mu na kolanach, że witając się wisiały mu na ramionach, kiedy grał wianek obcych kobiet był wokół niego klaskały uśmiechały, wieńczyły się do niego, wyszłam z tej imprezy - nigdy nie byłam zazdrośnicą zrodziło się to przez jego obsesje o mojej przeszłości, zaczęłam myśleć, że to on coś ukrywa dlatego skupia się ciągle na mnie, aby, ja czegoś nie mogła odkryć

i tak nastał koniec mojej największej miłości życia, on nie chce mnie znać, bo dla niego to ujma, aby w jego gronie ( gdzie wcześniej miał łatkę rozwodnika i babskiego boksera) kobieta wyszła i go upokorzyła zostawiając

a ja nie umiem żyć bez niego, mój świat runął bo czuję się całkowicie winna, zaczynam gubić się w swojej prawdzie, jeżdzę do niego próbuję przekonać,  jestem wrakiem człowieka, byłam pewna, że to będzie człowiek, z którym spędzę resztę życia, rozmawialiśmy o budowie domu, założył firmą nazywając ją moim imieniem, boję się tak bardzo życia bez niego, że nie wiem czy dam radę żyć

proszę Was o pomoc, psycholog dopiero za miesiąc, chce, aby ktoś bezstronny mi powiedział, co robiłam źle, co zrobić, aby wrócił ?

-- 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• PODCASTY.jpg

• Blog Entries

• 0 comments
      "Paradoksalna" to świeży, intensywny utwór polskiej sceny rockowej, który łączy mocne brzmienie z poetyckim i metaforycznym tekstem. Ta piosenka to eksplozja emocji – od gniewu, przez żal, aż po triumfalne poczucie wolności. Silny kobiecy wokal prowadzi słuchacza przez świat pełen kontrastów i paradoksów, wyrażając wewnętrzne rozdarcie między siłą a wrażliwością, ogniem a lodem.
      Kluczowe aspekty utworu
      "Paradoksalna" to opowieść o walce z samą sobą i otaczającym światem. Mocne frazy takie jak „serce w pękniętym szkle” czy „sny z tobą płoną pod wodą” symbolizują sprzeczności, które definiują zarówno tekst, jak i bohaterkę utworu. To pieśń o godności, odwadze i odrzuceniu toksycznych relacji, z wyróżniającym się refrenem, który zapada w pamięć.

Brzmienie
      Utwór bazuje na klasycznym, mocnym rockowym brzmieniu z dynamicznymi gitarami, wyrazistym basem i perkusją, które budują dramatyzm i nadają całości niesamowitą energię. Kompozycja jest pełna napięcia, które eksploduje w refrenie, wciągając słuchacza w świat ognia i lodu. Wokal jest krystaliczny, lecz surowy – idealnie współgra z warstwą instrumentalną.
      Przesłanie
      "Paradoksalna" to hymn dla tych, którzy odnajdują siłę w swoich słabościach. Opowiada o odrzuceniu bólu, toksycznych wpływów i o dążeniu do wolności. To manifest samoświadomości, gdzie paradoksy bohaterki – delikatność i gniew, chłód i ogień – stają się jej największą siłą.
      Dla kogo?
      Piosenka jest idealna dla fanów mocnych, emocjonalnych kawałków z głębokim przesłaniem. Jeśli lubisz rock, który nie boi się poetyki i metafor, a jednocześnie wprawia w ruch, "Paradoksalna" jest dla Ciebie.
      Zapamiętaj refren
      „To cała ja – paradoksalna!
      Od chłodu bywam łatwopalna!
      Sny z tobą płoną pod wodą,
      Diabeł anioła napawa mocą!”
      Ta piosenka to wybuchowa mieszanka emocji i siły, która zapada w pamięć i inspiruje do odkrywania własnych paradoksów.
    • 0 comments
      Zapomnij o tym, co wiesz o klasycznym disco polo – nadeszła era Neo Disco Polo, nowej odmiany, która rewolucjonizuje polską scenę muzyczną! Ta nowoczesna interpretacja gatunku łączy chwytliwe melodie z unikalnymi tekstami, świeżym brzmieniem i odważnym podejściem do produkcji. To połączenie romantyzmu, energii i tanecznej magii, które sprawia, że każda nuta zapada w pamięć.

Czym jest Neo Disco Polo?
      Nowoczesne brzmienia: Neo Disco Polo czerpie inspirację z gatunków takich jak pop, EDM, a nawet darkwave, dodając głębi klasycznym tanecznym rytmom. Intrygujące teksty: Utwory, takie jak „Moja Lejdi Taka Krejzi”, udowadniają, że Neo Disco Polo może być jednocześnie lekkie i pełne emocji, opowiadając historie o miłości, zabawie i codziennych rozterkach. Wysoka jakość produkcji: To już nie tylko melodia i prosty rytm – Neo Disco Polo wprowadza bogatą aranżację, nowoczesne syntezatory i dynamiczne wokale. Styl i klasa: Neonowe kolory, taneczne klipy i artystyczne podejście do wizualizacji – Neo Disco Polo to uczta zarówno dla uszu, jak i oczu. Dlaczego Neo Disco Polo to przyszłość polskiej muzyki?
      Ewolucja gatunku: Disco polo przechodzi transformację, stając się bardziej uniwersalne i atrakcyjne dla młodszych pokoleń. Globalne ambicje: Neo Disco Polo ma potencjał, by podbić nie tylko polskie parkiety, ale i międzynarodową scenę dzięki swojej świeżości i dynamice. Łączy pokolenia: W Neo Disco Polo każdy znajdzie coś dla siebie – chwytliwe refreny dla fanów tradycyjnego disco polo i nowoczesne brzmienia dla miłośników popu i elektroniki. Muzyka na każdą okazję: To gatunek idealny zarówno na imprezy, jak i na romantyczne wieczory we dwoje – uniwersalność to klucz do jego sukcesu. Co wyróżnia Neo Disco Polo?
      Refreny takie jak „moja lejdi taka krejzi” zapadają w pamięć od pierwszego przesłuchania. Taneczny klimat łączy się z romantycznym przesłaniem: „bądź blisko, aby to nie prysło”. Wysoka energia i nowoczesna produkcja – coś więcej niż zwykła muzyka do tańca! Dołącz do rewolucji muzycznej!
      Neo Disco Polo to odpowiedź na potrzeby dzisiejszych słuchaczy – nowoczesne, taneczne, ale jednocześnie pełne emocji. Piosenki takie jak „Moja Lejdi Taka Krejzi” pokazują, że polska muzyka taneczna wkracza w zupełnie nowy wymiar. To przyszłość, którą warto odkryć – idealna mieszanka energii, zabawy i uczucia.
    • 0 comments
      "PANIKUJĘ GDY KOCHAM" – piosenka, która trafia prosto w serce 💔🎶
      Czasem trudno znaleźć słowa, by wyrazić żal, przeprosić i naprawić błędy. "PANIKUJĘ GDY KOCHAM" to wyjątkowa polska piosenka, która porusza te najtrudniejsze emocje. W tle subtelna elektronika, która nie przytłacza, lecz podkreśla wagę każdego wersu, każdego uczucia.

🔑 Dlaczego warto posłuchać?
      Przejmujący tekst: To coś więcej niż słowa – to prośba o wybaczenie, szczere wyznanie strachu i chęci naprawienia tego, co zostało zniszczone.
      Autentyczność: Każdy, kto kiedykolwiek błądził w miłości, odnajdzie w tej piosence cząstkę siebie.
      Uniwersalność: Dotyka tematów, które dotyczą nas wszystkich – błędów, lęku, nadziei na drugą szansę.

🎧 Dla kogo?
      Dla tych, którzy kochają polską muzykę z głębokim przekazem. Dla fanów emocjonalnych ballad w nowoczesnym elektronicznym brzmieniu. I dla każdego, kto chce poczuć, że nie jest sam w swoich zmaganiach.
      🌟 Najmocniejsze fragmenty:
      „Kiedy kocham, wpadam w panikę, słów nie ważę, bo tylko liczę” – szczere wyznanie strachu przed miłością.
      „Oby śpiew nas czule pogodził, chcę stracony czas nadgonić” – nadzieja, która przebija się przez ból.
      🔔 Posłuchaj teraz i podziel się swoimi emocjami!
      "PANIKUJĘ GDY KOCHAM" to piosenka, która nie tylko wzrusza, ale także daje siłę, by stawić czoła własnym błędom. Kliknij, słuchaj, poczuj.
      PANIKUJĘ GDY KOCHAM - tekst piosenki
      Przepraszam za wszystko
      Błądzę gdy jestem blisko
      Kąsam wtedy ze strachu
      Próbuję uciec od razu
      Kiedy kocham wpadam w panikę
      Słów nie ważę bo tylko liczę
      Wyrażam emocje mijając sedno
      Zamiast raju otwieram piekło
      Warto byś we mnie uwierzył
      Nie chcę planów niweczyć
      Jestem po naszej stronie
      Czuję to gdy ochłonę
      Nie umiem tego ubrać w słowa
      Nie wiem jak czary stosować
      Mącą mi w głowie złe domysły
      Trudny bywa przekaz oczywisty
      Oby łzy za daleko nie zaszły
      Oby gest wszystko wyjaśnił
      Oby śpiew nas czule pogodził
      Chcę stracony czas nadgonić
      Kiedy kocham wpadam w panikę
      Słów nie ważę bo tylko liczę
      Wyrażam emocje mijając sedno
      Zamiast raju otwieram piekło
      Oby śpiew nas czule pogodził
      Chcę stracony czas nadgonić
      -----
      W skrócie: Przepraszam za wszystko piosenka, Polska muzyka elektroniczna, Piosenka o wybaczeniu, Piosenka z mocnym tekstem, Nowa polska piosenka 2024, Muzyka emocjonalna, Piosenka o przeprosinach, Polskie ballady elektroniczne, Wzruszająca polska piosenka, Elektroniczne brzmienia, Piosenka z głębokim przekazem o miłości i wybaczeniu, Polska muzyka elektroniczna z emocjonalnym tekstem, Utwór o naprawianiu relacji i prośbie o wybaczenie, Nowoczesna piosenka elektroniczna z mocnym wokalem, Piosenka o radzeniu sobie z błędami w miłości, Wzruszający utwór o drugiej szansie w związku, Przepraszam piosenka z wyjątkowym przesłaniem, Nowa polska ballada z elektronicznym akompaniamentem, Piosenka na trudne chwile w relacjach, Muzyka która łączy emocje i nowoczesne brzmienia
    • 0 comments
      "Paradoksalna" - nowy, elektroniczny hit z mocnym kobiecym wokalem 💎❄️
      Ta piosenka to połączenie krystalicznego wokalu, mroźnych pejzaży i płomiennej energii. Dynamiczne brzmienie elektroniki i fotorealistyczny teledysk przenoszą widza w surrealistyczny świat emocji, gdzie lodowe pustkowia płoną ogniem, a kobieta idąca przez to spustoszenie sama staje się żywym ogniem.

🔑 Aspekty kluczowe:
      elektroniczna muzyka z mocnym wokalem krystaliczny kobiecy głos piosenka o paradoksach emocji teledysk surrealistyczny płonące lodowe pustkowia metaforyczne obrazy ognia i lodu silna kobieta w płomieniach ✨ Fabuła teledysku:
      W animowanym świecie, pełnym surowego piękna, bohaterka zmaga się z przeciwnościami – przemierza lodowy krajobraz, który płonie jak żywy ogień. Symbolika wideo oddaje paradoksy emocji – siłę i delikatność, chłód i ogień. Jej postać, czasem cała w płomieniach, symbolizuje odrodzenie, determinację i nieustępliwość.
      🎵 Dla fanów:
      Idealne dla miłośników klimatycznej elektroniki, unikalnych kobiecych wokali i piosenek pełnych metafor. Jeśli podoba Ci się połączenie nowoczesnych brzmień z głębokimi emocjami – ta piosenka jest dla Ciebie!
      🔔 Oglądaj teledysk i daj się porwać w świat ognia i lodu! Subskrybuj, polub i podziel się swoimi wrażeniami!

PARADOKSALNA - tekst piosenki
      O! Oo!
      serce w pękniętym szkle
      gdy ogień zamraża łzę
      to cała ja - paradoksalna!
      od chłodu bywam łatwopalna!
      sny z tobą płoną pod wodą
      diabeł anioła napawa mocą!
      obrałeś kurs donikąd
      wolę lepszy horyzont
      porzucam zimne pejzaże
      ja godności nie tracę
      błękitną iskrą róże kwitną
      mroźny dym chce byś zniknął 
      przekraczam wysoki śnieg
      o miłość nigdy nie proszę
      oto ja - nieobliczalna!
      demon zimy niby petarda!
      gdy grad pochłania popiół
      góry lodu oddają spokój
      tam nie ma mnie gdzie mgła
      wolność mi niesie wiatr
      serce w pękniętym szkle
      gdy ogień zamraża łzę
      to cała ja - paradoksalna!
      od chłodu bywam łatwopalna!
    • 0 comments
      „Zło było, ale minęło” to piosenka wykonana przez wokalistę mężczyznę, która w miłym brzmieniu zachwyca lekkością i optymistycznym przesłaniem. Utwór łączy prostotę muzyki z głębokim tekstem, który opowiada o pokonywaniu trudności, dystansie do siebie i radości płynącej z codziennych chwil.
      Refren „Hej, to ja, obcy mi popiół i obca łza, tańczę radośnie kiedy deszcz i mgła” jest motywem przewodnim, który niesie pozytywną energię i przypomina, że nawet w najtrudniejszych chwilach można odnaleźć światło i uśmiech. Piosenka pełna jest poetyckich metafor i humorystycznych akcentów, takich jak „Kiedy pęka serce to jakby łaskotki”, które dodają jej oryginalności i ciepła.
      Akustyczne wykonanie z wykorzystaniem gitary i delikatnych aranżacji podkreśla szczerość i autentyczność utworu. Głos wokalisty nadaje tekstowi głębi i emocji, sprawiając, że piosenka staje się intymną opowieścią o akceptacji i czerpaniu radości z życia mimo przeciwności losu.
      „Zło było, ale minęło” to propozycja idealna dla fanów dobrej muzyki, która motywuje, wzrusza i przypomina o sile prostych chwil.

• Ważna informacja

Chcąc, by psycholog ustosunkował się do pytania zadanego na forum, należy we wstępie podać swój wiek oraz swoją płeć i spełnić warunki podane w instrukcji darmowej porady. Psycholodzy udzielają odpowiedzi w miarę możliwości czasowych. W razie doświadczania nasilonych myśli samobójczych należy skontaktować się z numerem 112 by uzyskać ratunek. Doświadczając złego samopoczucia lub innych problemów można rozważyć też kontakt z telefonami zaufania i pomocowymi - niektóre numery podane są tutaj.

• PODCASTY-OCALSIEBIEpl.jpg

• Podcasty i filmy o psychologii

• Create New...

Important Information

Używając strony akceptuje się Terms of Use, zwłaszcza wykorzystanie plików cookies.