Karolina1251 0 Napisano 4 Luty Czy związek z 11 lat starszym facetem to dobry pomysł? Dodam że mam 18 lat i dla mnie to nie przeszkadza ale boję się reakcji bliskich i ogólnie otoczenia.. Co ja mam zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bilivilka 0 Napisano 5 Luty Wiek nie ma znaczenia bynajmniej jeśli nie jest to bardzo duża różnica. 11 lat jest ok. To ty masz się czuć komfortowo nie inni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psycholog Rafał Olszak 30 Napisano 6 Luty Witam na forum. W razie tego rodzaju rozterek warto porozmawiać z psychologiem, by ustalić, skąd może być motywacja do wiązania się z partnerem o tyle lat starszym w takim wieku, w jakim Pani jest. Rozmowa ze specjalistą pozwoli ustalić plusy i minusy tej sytuacji oraz przeprowadzić bilans zysków i strat z różnych wariantów rozwoju wydarzeń. Warto też poddać refleksji kryteria doboru partnera, swoje potrzeby z tym związane i dlaczego nie znalazła Pani kogoś dla siebie w podobnym wieku. Niepostrzeżenie wiążąc się na tym etapie ze sporo starszym partnerem może Pani przeoczyć (przeskoczyć) ważną fazę swojego życia. Psycholog online, porady psychologiczne i terapia online, konsultacje przez Skype. Gabinet Ocal Siebie to internetowa przychodnia psychologiczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach