Jump to content
  • psycholog-online-skype-16.jpg.jpg

Recommended Posts

Witam . Od 4 lat jestem w toksycznym związku . Gdy poznałam mojego partnera , wiedziałam że ma on żonę.  Pokochaliśmy się bezgranicznie.  Jednakże przez cały czas byłam zapewniania że weźmie z nią rozwód.  Cały czas w kółko powtarzał mi " że jest w trakcie" A ja głupia zaślepiona wierzyłam.  Aż do teraz . Minęły przeszło 4 lata a ONA jak była jego żoną,  tak jest nią do teraz. On tłumaczy się tym,  że ona go szantażuje , że straszy go że zabije siebie i córki ( ma on 2 córki z małżeństwa) A ja do tej pory czekałam,  i się nie doczekałam.  Nie wiem na prawdę  co mam już robić.  Cały czas mówi mi że to mnie kocha,  że łączą go z nią już tylko dzieci.. Że nie ma już między nimi żadnej więzi.. Od jakiegoś czasu zaczął mnie bardzo źle traktować,  ciągle mnie krytykuje,  krzyczy na mnie , o każde niepowodzenie,  o każdy mały problem obwinia mnie. A sam nie widzi i tak na prawdę chyba nie potrafi pojąć,  jakie trudne było dla mnie wytrwania 4 lat w takim "związku". Nie potrafi tego docenić.  Rok temu gdy mieliśmy 2 miesięczna przerwę,  okazało się że przespał się z żona.  I ona zaszła w ciążę.  A ja oczywiście mu to wybaczyłam,  gdzie on na tą chwilę w ogóle nie patrzy na to że wybaczylam mu zdradę.  Najbardziej boli mnie fakt że,  gdy jesteśmy razem w domu,  to On zamiast spędzić ze mną trochę czasu,  to w każdej wolnej chwili ... Nawet ukrywając się,  odczytuje od niej wiadomości,  odsluchuje od niej wiadomości glosowe . Blokadę na telefon również założył A tłumaczy się tym , iż kiedyś sprawdziłam mu telefon,  (przeczytałam jednoznaczną wiadomość) , i on teraz ma uraz do sprawdziania mu telefonu.  Logiczne jest to że coś przede mną ukrywa . Nie wiem co mam robić na prawdę,  w szczególności że mamy teraz 3 miesięcznego syna. Sama doskonale wiem jak to jest żyć/wychowywać się bez ojca, a jak każda matka nie chce źle dla mojego dziecka.  Tylko mój skarb malutki musi patrzeć codziennie na zapłakaną mamę.

• 2 weeks later...

Skończ to, odetnij się od niego, to jest jedyna słuszna opcja. Psychicznie cię to wykończy, poza tym facet ewidentnie nie chce tej żony zostawić. Poza tym no szczerze mówiąc na co liczyć jak facet ma żonę, rodzinę, wygodną dla siebie stabilizację? Myślę, że w takiej sytuacji lepiej byłoby poczekać aż on zostawi żonę i dopiero wchodzić z nim w znajomość, aczkolwiek wiadomo, że teraz jest juz po fakcie. Zostaw go i następnym razem lepiej weź kogoś kto jest wolny, bo założę się, a niejeden samotny mężczyzna czeka własnie na Ciebie :)